Позив за чланове ПЕК „ГОРА“ и њихове пријатеље:

У суботу, 5. јуна, на Светски дан заштите животне средине, организована је  акција чишћења Жежеља, под покровитељством Скупштине града Крагујевца.
Планирано је да се ученици акције окупе код Крста у 8:30, одакле ће нас аутобуси одвести до базена у Ждраљици. За учеснике акције биће обезбеђене заштитне рукавице и вреће за скупљање отпада, као и освежење у виду сокова и минералне воде.
У току акције планирано је прикупљање отпада у вреће, његова класификација по врсти и одлагање напуњених врећа на местима где ће ЈП Чистоћа моћи да их прикупи и одвезе на депоније. На почетку акције ћемо се договорити о начину рада и поделићемо се у групе, како би покрили што већу површину Жежеља. Акција траје до 16:00, када ће по нас доћи аутобуси.
На акцији ће нам се придружити планинари „Жежеља“, планинари ПАК „Крагујевац“, извиђачи Крагујевца, удружење гљивара, ловци, пчелари, активисти црвеног крста, житељи месних заједница Ждраљица, Доња Сабанта и Трмбаса.
Биће са нама пуно људи добре воље који желе да тог дана дају свој допринос у акцији чишћења Жежеља и његове околине.

Дођите у суботу у 8:15 испред Крста, обујте стару обућу и обуците стару одећу (мајице клуба су добродошле!), понесите са собом добру вољу и поведите своје укућане и пријатеље, па да заједно очистимо Жежељ.