U subotu i nedelju, 12. i 13. juna, planirana je akcija na Sopotnici sa noćenjem u planinarskom domu.

U današnjem razgovoru sa Ilijom Andrejićem iz PD „Kamena Gora“ iz Prijepolja, saznao sam da je grupa beogradskih planinara već rezervisala mesto u domu, a da će mi Ilija ubrzo javiti o slobodnim mestima u domu i mogućnostima alternativnog smeštaja u seoskim kućama. U svakom slučaju, šatori su tu, pa možemo da prespavamo jednu noć i pod šatorima.

Planiram da krenemo u subotu 12. juna rano ujutro, možda već u 5 sati, kako bi što ranije bili na Sopotnici i smestili se u domu ili kraj njega. Posle smeštaja i kraćeg odmora krenuli bi u obilazak vodopada i vodenica, kao i na obližnje vidikovce ka kanjonu Lima.

Sutradan bi u 7 sati krenuli na pešačenje do Jadovnika i najvišeg vrha – Katunić (1732 mnv) i natrag do doma, kada bi se u popodnevnim satima spremili za povratak u Kragujevac.

Zavisno od broja prijavljenih učesnika odlučili bi smo se za vrstu prevoza, pa vas molim da se što pre odlučite i prijavite za ovu lepu akciju. Krajnji rok je sreda 9. jun ili do popune mesta u vozilima.

Potrebno je poneti standardnu planinarsku opremu za vikend turu sa eventualnim noćenjem u planinarskom domu ili šatoru. Topla odeća i zaštita od kiše su poželjne. Fotoaparati sa rezervnim baterijama veoma poželjni! Kamere – takođe!

Prijavljivanje za akciju na sastanku kluba u sredu, 2. juna, ili Dejanu Miloševiću na tel. 064 / 241-541-2 ili na mejl: dejankg@gmail.com