Пошто је било најављено да ће шумско газдинство обезбедити багремове облице и допремити их до Марине кафане, данас се по договору окупило десет планинара са алатом и добром вољом да уреди део стазе око водопада.Багремове облице су већ јутрос биле допремљене и чекале су нас наслагане испред  кафане, тако да смо одмах по доласку, натоварени облицама и алатом, кренули ка водопаду Бук. Врло брзо смо се распоредили са пословима, па је све ишло глатко. Једни су чистили подножје водопада и густиш који је ометао поглед на водопад,  други су проширивали стазу на стрмом делу попред водопада, а трећи су правили ногоступе од облица и гелендер на стрмом одсеку. Били смо уиграни као машине, лако смо се договарали и свако је имао неко задужење, па је и посао био, на наше задовољство, брзо обављен. Такође смо направили два мостића од облица на потоку испред Ћосићског извора.

Посебно смо поносни што смо имали помоћ и подршку од младих људи који су се затекли код водопада и помогли у сакупљању смећа. И група младића из Ждраљице нам је понудила помоћ око сређивања стазе. Захваљујемо се и нашим пријатељима из шумског газдинства Крагујевац на уступљеним облицама и њиховом превозу.

Ево неколико фотки које нас приказују у раду а и после тога:

Како све то изгледа по завршеном раду, мораћете сами да проверите на лицу места. Прошетајте се, уживајте у природи и пролећу и придружите нам се 8. маја на ђурђевданском походу од Жежеља до Бешњаје!