Ова планинаска акција спада у ред акција под покровитељством Планинарског Савеза Србије. Веома је посећена ( увек преко 100 планинара ) и реализује се у организацији ПСД Копаоник из Лепосавића. Ове године је организују три планинарска друштва и то: ПСД „Копаоник” – Лепосавић, ПК “Берим”- Зубин Поток и ПД “Санџак” – Нови Пазар, обзиром да се и реализује на територији коју захватају три истоимене општине.

Очекујући лепо време у дане 17. и 18. априла, наша екипа из ПЕК „ГОРА“, ће минибусом кренути пут села Лукара код Новог Пазара, из Крагујевца, рано ујутру  17.04.2010 у 2:30. Како ствари стоје биће нас 15 планинара а пошто је договорен минибус од 17 места то су остала још два упражњена места.

Заинтересовани нека се јаве Миловану Бачанину на телефон 063 604355 или 034 312714.

Имајући на уму локацију, временско доба, менталитет народа краја који обилазимо, очекује се једно незаборавно дружење. Домаћини ће нам показати много лепих крајева, историјских знаменитости а сваки учесник ће заиста уживати у лепотама природе.

На Црном Врху, највишем врху Рогозне, очекујем остатке лањског снега, а у непосредној близини врха природно језеро, као изузетно излетничко место.

Од села Беланска као полазне тачке до села Бубе као циљне тачке, за 17.04. прећићемо око 20 км савладавајући успон / силазак око  900 /850 м кроз села: Беланска, Отес, Јелач ( видећемо и успети се на средњевековни Јелач Град), Црни Врх, Витаково, Бубе.

После заједничког ручка ( или вечере ) и  дружења, које ће трајати до дубоко у ноћ и после одмора на сопственим душецима и врећама, другог дана 18.04. ћемо, од Буба до Манастира Бањска (стаза дужине око 20 км), прећи  преко: Млијечњака, Карауле, Јунака, Виријевића и Церовика кроз такође живописне пределе са којих се, ма где се налазили, у даљини види Копаоник и његов  Панчићев Врх, као и многе друге планине у Србији, савладавајићи успон од 400 м и силазак од 850 м. Као на длану ћемо видети Мокру Гору, Хајлу, маглу вештачког језера код Зубиног Потока .

Планинари, ово је прилика да се у природи дружимо уз «лаку туру» и да проведемо заједно два, будите сигурни, незаборавна дана.

Понети топлу одећу, добру обућу, душек и врећу за спавање, прибор за јело и ДОБРУ ВОЉУ.

Изволите и пођите са нама!