Ево нас, као и сваке године, готово у истом термину у Овчарско-Кабларској клисури, да са уживањем пењемо ове лепе врхове. Увек има заинтересованих и за један и за други врх, па смо се поделили у две групе. Ја сам се до сада седам пута пео на Каблар, па ми је сада запала дужност да водим групу на Овчар и ето добре прилике да видим како Каблар изгледа из перспективе Овчара.

Ноћашњи снег је таман толико нападао да смо са уживањем ишли овим прелепим пределима. Јутарња магла и облачност су се ускоро разишли и приредили нам незабораван сунчани дан.

Стаза која води на Овчар је углавном константног успона и води кроз прелепу шуму, поред два манастира: одмах на почетку стазе је ман. Преображење, а скоро при врху Овчара је ман. Сретење. Кратко смо се задржали поред ман. Сретење да направимо по неку фотку и наставили даље ка врху Овчара. Ускоро смо стигли до седла на врху где нас је дочекало сунце, па смо орасположени наставили до врха  – до видиковца. Са видиковца фотографишемо меандре Мораве. Поглед је спектакуларан, мада мало заклоњен дрвећем одмах испод врха.

После краће паузе, спуштамо се истом стазом до манастира Сретење, где смо угошћени од сестара овог манастира. Одатле је леп поглед на суседни Каблар. Сестре у манастиру нам објаснише како да стигнемо до манастира Свете Тројице, па се после кафе и колача упутисмо ка следећем манастиру.

Стрма стаза ка ман. Свете Тројице је право задовољство. Са ње ускоро опажамо испод нас манастир, а преко пута је видљива Дебела Гора. Ускоро смо у манастиру где се кратко задржавамо и крећемо ка кампу у Овчар бањи. Ту нас чека право изненађење: пут поред кампа је поплављен па морамо да се провлачимо кроз ограду кампа како би дошли дo висећег моста. Набујала Морава показује своју ћуд: ваља се пред нама преко стена и камења и прави велике таласе. Са оближњег висећег моста сликамо моћну бујицу са зебњом да се мост не уруши.

Очекивано купање у Овчар бањи је, нажалост, изостало због замућене и хладне воде, али смо сви били задовољни лепо проведеним даном.

Извештај са Каблара следи, а у међувремену ево фотки са Овчара.