У недељу, 14. марта, планирана је акција на Хомољским планинама. У склопу ове акције планирана је посета пећинама Церемошња и Равништарка, успон на Велики Штубеј (940 мнв), обилазак водопада Сига, посета остацима келтског утврђења Арсин град, а по завршетку акције планирано је купање у базену топле воде у бањи Ждрело или посета манастира Горњак и Горњачке клисуре.

Планира се полазак аутобуса у 6:30 код Крста, а повратак из бање Ждрело у 19:00.

За пријављених 20 учесника цена превоза би била 600 динара, улаз у пећину Равништарка је 100 динара, за Церемошњу је 150 динара и коришћење базена у бањи Ждрело 400 дин.

Детаљан план акције биће ускоро објављен. Пријавите се на време, како би обезбедили место у аутобусу и како би знали тачну цену превоза.

Пријаве за акцију уз аконтацију 600 дин на састанцима ПЕК „ГОРА“, средом од 19:00 у О.Ш. „Станислав Сремчевић“, код организатора акције Весне Милошевић 064 / 445-80-32.

Детаље о местима које ћемо посетити можете видети на страници Туристичке организације „Кучево“ у делу Природне вредности, на страници бање „Ждрело“, на страници о манастиру Горњак и страници о Горњачкој клисури.