Планинари ПЕК „ГОРА“ су провели викенд на Брезни 23. и 24. јануара.

До дома „Зорица Гиздавић“ у селу Брезна долазимо без већих проблема. Дочекаше нас пријатељи П.С.Д. „Гвоздац“ из Краљева, уз добродошлицу и удобан смештај.

После краћег задржавања уз договор учесника, кренусмо ка Гочу (скијалиште „Добре воде“) маркираном стазом која води кроз четинарску и букову шуму. Снегом покривена прелепа планина. Прођосмо испод самог врха Гвоздац. Слаб снег нас је пратио целим путем до скијалишта. Време прохладно, магловито и без ветра. Задовољство нам је проћи тако лепо маркираним стазом у ово доба године. То нам је била припрема за сутрашњи дан. По повратку нас је у дому дочекала топла соба за спавање, топао чај и управо скувани пасуљ.

Добро наспавани и одморни ујутро смо сачекали још пар планинара из П.С.Д. „Гвоздац“. Кренули смо ка Студеној планини и Кавгалији. Време је било мирно и без ветра. Од дома смо се спустили до Гвоздачке реке, а од моста маркираном стазом стрмо навише ка врховима који су у магли. Група од 12 планинара је обазриво, због клизавог и залеђеног терена, изашла на плато који је био у магли. Због стрмог успона одустало је двоје планинара и вратило се у дом. Упорни су наставили ка врху Студене планине. Магла је све гушћа и ветар са ниском температуром, па одустајемо од успона на врх Кавгалије. Задржавамо се на Цветалници (1078 м). Снег све дубљи, магла све гушћа па одлучисмо да се полако истим путем вратимо у дом. Поделисмо се у две групе, па већа група заобилазним путем крете ка дому.

Дружењу никад краја. Захвални домаћинима за прекрасно дружење пакујемо се за повратак. Уз обећање да се видимо опет, кретосмо на пут за Крагујевац.

Зоран Обрадовић

Ево и фотографија!