Планирана зимска акција проласка „Крагујевачке планинарске стазе“ од Бешњаје до Жежеља одложена је овог викенда за недељу, 7. фебруарa.

Планирано је окупљање учесника акције и полазак аутобусом у 8:30 код Крста. Аутобус нас вози до воденице у Букоровцу, одакле почиње обележена стаза.

У 9:00 би се кренуло стазом према Бешњаји поред потока Гигово, уз Церјак до коте 458, одатле низ Јасикар до потока Гигово, па узбрдо до пута на Бешњаји, све до дома Шумског газдинства.

После краће паузе кренули би са Бешњаје обележеном стазом ка Лисином лазу и уз пут обишли Ђурину чесму. На превоју испод Лисиног лаза, крај ловачке куће,  би направили паузу и даље наставили гребенским путем ка Осаници. На брду у Горњој мали посетили би храст који се види из града одакле је леп поглед ка Крагујевцу. Одатле идемо у Средњу малу до Записа, старог храста импозантне величине. Даље настављамо до врха Жежеља, одакле имамо лепе панораме ка Крагујевцу и Гледићким планинама, а затим силазимо до водопада Бук кога можемо да затекнемо у зимском руху – залеђеног. Од водопада брзо стижемо до пута код кафане „Медна“, одакле се враћамо за Крагујевац.

Стаза је дужине 20 км и планирано је да је пређемо за 7 сати, тако да би код кафане „Медна“ били најкасније до 17:00.

Позивамо све Крагујевчане да нам се придруже у овој зимској шетњи, ако не целом стазом, барем да изађу тог дана до Жежеља. Верујте да ћете уживати! Ови предели су свима доступни, искористите ту предност и изађите у лепу шетњу са својом породицом и пријатељима!